A gyári sötétítés nem elég

By 2020-03-11 Egyéb No Comments

Amikor évekkel ezelőtt megjelentek a gyárilag színezett üvegek, mindenki azonnal temette az üvegfóliákat. Nézzük meg mik az előnyei és a hátrányai az üvegfóliának a gyári megoldásokkal szemben.

 1. Hővédelem
  A gyárilag színezett üveg nem tartalmaz semmilyen réteget, ami a besugárzott hő feléért felelős infravörös sugárzást szűrné. A SkyFol üvegfólia, gyártástechnológiától függően, akár 90% feletti infraszűrésre is képes, ezzel akár kétszeres hővédelmet biztosítva  agyárilag színezett üveggel szemben.
 2. Fényvédelem
  A gyárilag színezett üveg egy fényáteresztéssel érhető el, függetlenül attól, hogy mi mit szeretnénk. Ezzel szemben a SkyFol üvegfólia sorozatok egyenként akár 6-8 fényáteresztéssel választhatóak, a teljesen sötéttől (5% áteresztés) a tökéletesen észrevehetetlenig (90%-os áteresztés).
 3. UV védelem
  A gyárilag színezett üveg 40% körüli. A fényszűrés miatt kitágulnak a pupillák, így lényegesen több UV sugárzás jut a szembe, mint a víztiszta üvegek esetében. A SkyFol üvegfóliák ezzel szemben 99%-os UV szűréssel rendelkeznek, így Ön és szerettei mindig teljes védelemben utazhatnak.
 4. Biztonság
  A gyárilag színezett üveg is edzett üveg, mást nem is lehet autókba építeni. Ennek a lényege az, hogy törés esetén az üveg apró szilánkokra robban, hogy ne keletkezzenek életveszélyes sérüléseket okozó nagyobb szilánk darabok. A SkyFol üvegfóliák egyben tartják ezeket az apró szilánkokat, melyek még ebben az állapotukban is képesek komoly maradandó sérüléseket okozni, elég a szemünkre, vagy az arcunkra gondolnunk.
 5. Tartósság
  Ez az a terület, ahol 20-30 évvel ezelőtt még a fóliák elvéreztek. A kezdetleges színezési eljárásokkal szemben a gyárilag színezett üveg jóval tartósabbnak bizonyult. A 90-es években megjelent technológiai fejlesztések (mint az oldószeres, ellenálló pigmensek és az anyagában színezés) megoldották ezeket a kezdeti problémákat és napjainkra a megfelelő üvegfóliák adott esetben még tartósabbak is, mint a gyárilag színezett üvegek.

Car window tinting series : Removing old

A gyárilag színezett üvegnek azonban van két elévülhetetlen előnye. Egyszerű, mivel az autó már így érkezik. Másrészről mindig tökéletes minőségű. Ha az üvegfólia nem profi szakember által van feltelepítve, akkor bizonyosan nem fogja felvenni a versenyt esztétikai szempontból. Ezért is kiemelkedően fontos a SkyFol stratégiájában a megfelelő kivitelező partnerek támogatása, hogy Ön is olyan műhelybe kerüljön, ahol az igényeinek megfelelő terméket kap, profin telepítve.

Léteznek egyéb gyári és utólagos sötétítési megoldások. A leginkább elterjedt gyári megoldás az ajtóba épített napfényroló. Hátránya, hogy csak korlátozottan szűri a fényt és az infravörös sugárzást, kizárólag egy sötétségben érhető el és csak részlegesen védenek az üvegszilánkoktól. Előnye, hogy igény szerint elhúzható.

Az élet a hozzáértőket bizonyította, akik rögtön azon a véleményen voltak, hogy a gyári színezés nem fogja tudni a fóliát helyettesíteni.

Leave a Reply