Az autó üvegfóliák és a hővédelem

By 2019-09-09 Egyéb No Comments

Amikor az autóüveg fóliák hővédelmét vizsgáljuk akkor meg kell különböztetnünk egymástól az energiát és a hőt mint fogalmakat.  Az üvegen áteresztett energia 53%-a az infravörös tartományba esik (1% az UV). 46%-a a látható fény tartományba.

two happy young women having fun in the car

Az üveg fóliák esetében az energiavédelem egyik fontos mutatója a teljes napenergia kinntartás (total solar energy rejection – TSER). A TSER százalékosan mutatja meg hogy a fólia mennyi energiát fog az üvegen kívül tartani, beleszámítva az elnyelt energiát is.

A TSER a legfontosabb mutató épület üvegfóliák esetén, de ez nem igaz autóüveg fóliáknál. Aki már ült autóban, amin egy 20% fényáteresztésű színezett üvegfólia volt 40% TSER értékkel, vagy ugyanilyen sötétségű nanotechnológiás fólia 67% TSER értékkel, akkor biztosan érezte, hogy ezek a számok nem mutatják megfelelően az óriási különbséget a két technológia között.

Egy autóban közvetlenül az üveg mögött ülünk, 10-20 cm távolságra, a besugárzott hő égeti a bőrünket, felmelegíti a ruhánkat. Itt az energetika nem elsőrendű kérdés, mivel a légkondícionáló megfelelő hőmérsékletűre hűti a belteret, azonban a besugárzott hő ettől függetlenül még probléma marad.

Happy child smiling in car seat

Az autóüveg fóliák igazi teljesítményét mutató, összehasonlításra sokkal alkalmasabb mutatója a teljes energia áteresztés (total solar transmission-TST), ami az üvegen átsugárzott energiát mutatja meg százalékosan, nem figyelembe véve a hőelnyeléssel,  hiszen ennek autók esetében nincsen jelentősége, mivel használat közben az autó üvegeit két irányból is hűtjük, belülről a légkondícionáló, kívülről a menetszél. Ha megnézzük a TST értékeket egy 20% fényáteresztésű színezett és nanotechnológiás fólia esetében, akkor olyan számokat kapunk, melyek sokkal jobban mutatják a különbségeket: 47% vs 9%.